Soluții de securitate endpoint cu FortiEDR

Atacurile avansate pot dura doar câteva minute, dacă nu secunde, pentru a compromite punctele finale dintr o companie. Instrumentele de securitate de primă generație pentru detectarea și răspunsul punctelor finale (EDR) pur și simplu nu pot ține pasul. Acestea necesită triaj manual și răspunsuri care nu sunt doar prea lente pentru amenințările care se mișcă rapid, dar generează și un volum uriaș de indicatori care împovărează echipele de securitate cibernetică deja supraîncărcate. În plus, instrumentele de securitate EDR vechi cresc costurile operațiunilor de securitate și pot încetini procesele și capabilitățile rețelei, având un impact negativ asupra afacerii.

FortiEDR de la Fortinet ajută la identificarea și oprirea atacurilor în timp real în mod automat și eficient, fără a copleși echipele de securitate cu o serie de alarme false sau a întrerupe operațiunile de afaceri. FortiEDR de la Fortinet oferă  informații care ajuta CISO/CIO, arhitectii de securitate, șefii de echipă de securitate endpoint, șefii de echipă SOC, inginerii de securitate despre amenințări în timp real, vizibilitate, analiză, management și protecție pentru punctele terminale atât înainte, cât și după infecție.

 

 

Protecție împotriva atacurilor în timp real și a ransomware

Cu capabilități de descoperire și atenuare a riscurilor, FortiEDR permite echipelor de securitate să descopere și să controleze în mod proactiv dispozitivele necinstite, dispozitivele IoT și aplicațiile, împreună cu vulnerabilitățile respective în sistem sau aplicații, în timp real. Motorul anti-malware FortiEDR de învățare automată, bazat pe kernel, oferă protecție eficientă împotriva malware-ului. În cazul unui incident de securitate, FortiEDR poate proteja datele de pe dispozitivele compromise și poate dezamorsa amenințările în timp real pentru a preveni exfiltrarea datelor și pentru a proteja împotriva criptării ransomware. În plus, capabilitățile automate de răspuns la incident și de remediere vor anula orice modificări rău intenționate care au afectat punctele finale.

 

 

 

 

 

Optimizarea procesului de răspuns la incident

Cu un răspuns la incident preconservat, bazat pe un manual, echipele de securitate pot crea procese personalizate de răspuns la incident, bazate pe valoarea activelor, grupurile de puncte finale și clasificarea incidentelor, permițând răspunsul la incident bazat pe context. Această abordare operațională permite organizațiilor să aibă un răspuns consistent la incident de securitate și optimizează resursele de securitate. FortiEDR oferă răspunsuri automate la incidente în timp real, inclusiv izolarea dispozitivelor, terminarea proceselor rău intenționate și ștergerea fișierelor rău intenționate. De asemenea, utilizatorii pot specifica procese automate de remediere în manualul lor pentru a automatiza curățarea și a anula modificările rău intenționate fără a scoate mașinile offline. În plus, Fortinet oferă un serviciu de detectare și răspuns gestionat (MDR) care poate suplimenta centrul de operațiuni de securitate (SOC) al unui client.

 

Tehnologie operațională sigură (OT)

Organizațiile de producție, petrol și gaze, energie și transport care rulează pe sisteme vechi neacceptate și fără corecție sunt ținte ușoare pentru atacatori. Atacurile asupra sistemelor OT amenință continuitatea afacerii și posibila distrugere a infrastructurii critice care poate afecta o mare parte a populației. FortiEDR este singura soluție Endpoint Security cu EDR care asigură o disponibilitate ridicată pentru sistemele OT chiar și în mijlocul unui incident sau încălcare de securitate. Previne, detectează și dezamorsează amenințările în timp ce ține mașinile online. În același timp, tehnologia patentată de urmărire a codului înregistrează artefactele criminalistice și automatizează răspunsul și remedierea. Amprenta redusă a FortiEDR susține și protejează sistemele vechi și încorporate fără a le îngreuna. FortiEDR protejează OT și sisteme similare în medii cu aer întrerupt și oferă controale virtuale de corecție și atenuare pentru a proteja sistemele de exploatare până la următoarea fereastră de întreținere disponibilă.

 

Sisteme POS securizate

FortiEDR protejează datele utilizatorilor cardului de credit la sistemele punctelor de vânzare (POS). Nu numai că este certificat pentru standardul de securitate a datelor din industria cardurilor de plată (PCI DSS), dar previne exfiltrarea datelor în cazul nefericit al compromiterii sistemului. În plus, FortiEDR oferă corecție virtuală pentru a proteja sistemele POS de vulnerabilități între ferestrele de întreținere programate. În timp ce sistemele POS sunt patch-uri în ferestre de întreținere programată, FortiEDR se asigură că sunt păstrate în siguranță între actualizările de rutină în cazul unei vulnerabilități necunoscute. Oferă, de asemenea, suport pentru sistemul de operare încorporat, totul cu o amprentă mică, care nu încetinește și nu trage sistemele.

 

Caracteristici si beneficii

  • Descoperire, preventie
  • Detectare si dezamorsare in timp real
  • Răspuns la incident bazat pe Playbook
  • Operațiuni eficiente de securitate
  • Minimizarea impactului asupra afacerii

Pentru detalii tehnice si financiare va rugam sa ne contactati la: office@netdefence.ro